Koordinatör

Doç. Dr. Levent Soysal (Türkiye ekibi, yürütücü)

Proje Ekibi

Proje, Prof. Wolfgang Knoebl, Prof. Matthias Koenig ve Prof. Willfried Spohn yönetiminde Avusturya, Almanya, İngiltere, Fransa, Türkiye, Polonya, Romanya ve Yunanistan’ı inceleyen Varşova Üniversitesi, Bükreş Üniversitesi, Zürih Üniversitesi ve Göttingen Üniversitesi’nden ekiplerce yürütülmüştür. Prof. Dr. Saime Özçürümez (Bilkent Üniversitesi) ve Dr. Öğr. Üyesi Çağla Diner (Kadir Has Üniversitesi), Türkiye ekibinde yer almışlardır.

Araştırma Hakkında

Proje VolkswagenStiftung tarafından fonlanmıştır (Toplam Bütçe: 424,500 €; Turkiye’ye ayrılan bütçe 37,200 €). 2008’de başlayan proje 2011’de tamamlanmıştır.

Religion and National Identities in an Enlarged Europe (Identities and Modernities in Europe) başlıklı, araştırma sonuçlarını tartışan kitap Palgrave MacMillan tarafından 2015’te yayınlanmıştır.